Starostlivosť z darov prírody
Pri objednávke nad 30 Eur, poštovné zdarma

Suchá a citlivá pleť

ČISTENIE

Ružový íl  – Poskytuje jemnú starostlivosť o pokožku, vyhladzuje ju. Je teda vhodný pre všetky typy pleti, aj citlivú. Kombinuje vlastnosti dvoch ílov (biely a červený), je bohatý na stopové prvky, dezinfikuje a upokojuje suchú pokožku. Je veľmi ľahký, vhodný pre citlivú pleť, suchú so sklonom k ​​začervenaniu.

 

 

Červený íl – je vhodný na všetky typy pokožky, špeciálne na suchú, citlivú a zrelú pleť. (citlivú pleť so sklonom k alergickým reakciám). Zmierňuje začervenanie a podráždenie, jemne čistí a regeneruje pokožku. Zlepšuje štruktúru pleti jej elasticitu a pevnosť, odstraňuje odumreté bunky. Má antibakteriálne a protizápalové účinky.

 

TONIZÁCIA

 

Každá kvetová voda jemne obnovuje pokožku a poskytuje perfektný konečný dotyk očistným rituálom. Kvetová voda zvyšuje vlhkosť pleti, jemne ju dočistí, osvieži, tonizuje a zanechá ju dokonale uvoľnenú.

Kvetová voda Kamilka – vhodná na všetky typy pleti, vrátane jemnej a citlivej. Podporuje hojenie a upokojuje podráždenú pokožku. Na zmiernenie prejavov kožných problémov i ekzémov. Regeneruje a posilňuje.

 

 

 

Kvetová voda Pomarančový kvet (Neroli) – vhodná na všetky typy pleti vrátane jemnej a citlivej, najmä však suchej. Používame na podporu upokojenia a hojenia podráždenej a poškodenej pokožky. Na osvieženie a navrátenie vitality a jasu.

 

 

 

Kvetová voda Jazmín – vhodná na všetky typy pleti, predovšetkým však na zrelú, citlivú a suchú pokožku. Jej tonizujúci efekt vypína pleť, uzatvára rozšírené póry a podporuje prekrvenie pokožky. Regeneruje pokožku čím podporuje obnovu buniek a jej hojenie.

 

 

 

Ružová kvetová voda – (hydrolát) z najvzácnejšej Damascénskej ruže, ktorá pôsobí sťahujúco a podporuje elasticitu pleti. Je vhodná na všetky typy pleti, vrátane jemnej a citlivej, najmä na zrelú, mdlú a ochabnutú pleť, ktorú regeneruje, revitalizuje, bojuje proti známkam starnutia a tvorbe vrások, ale tiež sa hodí na ošetrenie mastnej pleti s rozšírenými pórmi. Používame aj na podporu upokojenia a hojenia podráždenej alebo poškodenej pokožky, na liečbu ekzémov, pokožky so sklonom k začervenaniu, rosacei (ružovka) a kuperózy (popraskané cievky, stratená pružnosť, drobné krvné zrazeniny). Osviežuje, upokojuje začervenanie, zmierňuje alergické reakcie. Ukľudňuje, zmierňuje stres a nervové napätie, prináša vnútorný pokoj, prevonia pokožku, vlasy i priestor.

HYDRATÁCIA

 

Eco krém DE ROSE – pre citlivú pokožku. Krém obsahuje veľké množstvo oleja z Damascénskej ruže. Obnovuje žiarivosť pleti a jej prírodnú krásu. Chráni pokožku pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Pravidelné používanie zlepšuje mikrocirkuláciu a kondíciu pokožky, navracia jej prirodzenú hladkosť. Nanášame ráno a večer krúživými pohybmi do pokožky na vyčistenú pleť.

 

 

Eco krém D´ARGAN – pre všetky typy pleti. Krém obsahuje veľké množstvo arganového oleja, ktorý výborne hydratuje suchú a upokojuje podráždenú pokožku. Zabraňuje predčasnému starnutiu. Arganový olej sa tie nazýva tekuté zlato a pôsobí ako elixír mladosti. Má blahodárne regeneračné účinky. Vhodný na deň aj noc prípadne aj ako podkladový krém pod make-up.

 

 

Hroznový olej – Hroznové jadierka sú veľmi cenná surovina plná množstva fosfolipidov, sfingolipidov, fytosterolov, skvalénu, voskov a vitamínu E.  Množstvo a zloženie lipidov v jadierkach závisí od kultivaru, regiónu, zrelosti hrozna a spôsobu izolácie.  Tiež obsahuje adstringentné látky, vďaka ktorým póry mazových žliaz miestne zužuje, ale neupcháva, tým krásne ošetrí aj mastnú pokožku. Je veľmi ľahký olej, ktorý sa dobre vstrebáva. Hydratuje pleť bez zanechania ťažkej mastnej vrstvy na jej povrchuVhodný aj pre suchú a vyčerpanú pokožku. Je hypoalergénny, vhodný na každodenné využitie na zrelú a unavenú pleť aj pre citlivú pokožku okolo očí.S úspechom sa používa na liečbu ekzematickej, podráždenej či psoriatickej pokožky. Patrí medzi najkvalitnejšie masážne oleje.

Avokádový olej – zelenkastej farby sa získava jemným lisovaním dužiny plodu a je nazývaný aj olejom krásy. V minulosti ho používali mexické ženy na suchú a starnúcu, mdlú pleť, obzvlášť okolo očí. Tento olej je zaujímavý svojimi regeneračnými účinkami. Popri vysokom obsahu kyseliny olejovej obsahuje aj 15% kyseliny linolovej a tiež 1% kyseliny gama-linolénovej a pre pokožku mimoriadne vzácnu kyselinu palmitolejovú (6%). Vďaka vysokému obsahu vitamínu E, beta-karoténu, lecitínu a viacerých minerálnych látok (draslík – minerál mladosti) dokáže výrazne vyživovať, regenerovať a hydratovať pokožku. Je antialergický a tým sa hodí na precitlivelú, suchú, šupinatú a slnkom či inými klimatickými vplyvmi podráždenú pokožku. Ľahko a rýchlo sa vstrebáva do hlbších vrstiev pokožky. Pre bohatý obsah biologicky aktívnych látok je obľúbený pre starostlivosť o zrelú a starnúcu pokožku. Olej sa veľmi rýchlo vstrebáva a nezaťažuje citlivú pokožku. Účinne obnovuje elasticitu, omladí, vyhladí vrásky a dodá pleti žiarivý nádych. Úspešne sa používa pri liečení nepríjemných prejavov ekzémov, psoriázy, popálenín. Upokojuje svrbenie, pôsobí protizápalovo, zmäkčuje stvrdnutú rohovinu na pätách, lakťoch a dlaniach. Olej je vhodný k starostlivosti o vlasy. Môže byť tiež použitý na masáž tela či kúpeľné procedúry.

 

Olivový olej – Miesta, kde olivovníky krášlia a obohacujú kraj, prinášajú množstvo právd o olivovom oleji a jeho liečivých účinkoch. Využite silu prírody skrytú v olivovom oleji pre dlhší život a krásu vašej pokožky. Príroda nám ponúka množstvo elixírov prírodného charakteru a k jedným z nich nesporne patrí aj olivový olej. Olivový olej ako elixír mladosti môžeme označovať najmä vďaka vysokému obsahu antioxidantov, vitamínu E, väčšieho množstva esenciálnych mastných kyselín (Omega3) a nenasýtených tukov. Má skrášľujúce účinky na našu pokožku, vlasy aj nechty, preto je často označovaný aj ako elixír krásy. Olivový olej výborne premastí suchú pleť nie len na tvári, ale aj lakťoch.  Zjemňuje viditeľnosť strií. Hodvábnu mäkkosť a lesk svojich vlasov zabezpečíte niekoľkými kvapkami olivového oleja.

 

Broskyňový olej – sa získava z broskyňových jadier. Je o niečo ľahší ako olej zo sladkých mandlí a je vhodný pre pokožku tých najmenších. Vhodný na masáže tváre, odporúča sa najmä pre suchú, zrelú alebo citlivú pokožku alebo pleť so sklonom k tvorbe žiliek. Tento olej je však vhodný naozaj pre všetky typy pleti.Hladký, zlatožltý olej s jemnou, sladkou vôňou. Obsahuje minerály a vitamíny, najmä vitamín E. Používa sa predovšetkým pri kozmetických ošetreniach, pretože sa ľahko vstrebáva do pokožky. Obsahuje najmä o vitamíny skupiny B, ale tiež vitamín A a pre pokožku mimoriadne významný vitamín E. Práve ten eliminuje starnutie pokožky a prinavracia jej pružnosť. Ďalej obsahuje mastné kyseliny, najmä polynenasýtené (palmitová, stearová, olejová). Proces starnutia je na pokožke viditeľný azda najviac. A tu zohrávajú dôležitú úlohu nenasýtené mastné kyseliny, vďaka ktorým sa stáva pokožka pružnejšou, odolnejšou a zdravšou. Broskyňový olej je o niečo ľahší ako mandľový, a preto môže byť použitý s väčšou istotou na typy pleti, ktoré sú náchylnejšie na upchaté póry.

Ricínový olej –  Je bohatý najmä na omega-9 mastné kyseliny, vitamín E a bielkoviny. Má silné premasťujúce účinky, preto je vhodný na ošetrenie extrémne suchej pleti. V pokožke viaže vlhkosť a zabraňuje jej vysúšaniu. Napomáha prirodzenej regenerácii pleti a tým pomáha urýchľovať hojenie pooperačných jaziev a liečbe bradavíc. Označuje sa ako olej s protivírusovými, antibakteriálnymi a protiplesňovými účinkami. Unikátne zloženie oleja ho predurčuje na využitie v kozmetike. Ocenia ho tí, ktorých trápia vrásky na tvári a krku. Vďaka svojmu zloženiu prospieva vlasom, riasam i nechtom. Pravidelné masírovanie oleja do oblasti nechtového lôžka vedie k získaniu zdravých, pevných a lesklých nechtov. Nanášaním na končeky rias im navráti stratenú pružnosť a pomôže im k rastu. Obzvlášť sa hodí na suché končeky vlasov. Vlasový zábal s teplým olejom sa osvedčil pri starostlivosti o pokožku trpiacu na nadmernú tvorbu lupín. Ricínový olej sa využíva aj pri problémoch s vypadávaním vlasov. Vlasy budú vyzerať lesklejšie a bohatšie.

Lieskovoorieškový olej – je bohatý na vitamíny A, B a E. Tento olej je výborný pre citlivú pleť, pretože ju vyživuje a regeneruje. Veľmi dobre sa vstrebáva a nezanecháva mastný film. Vďaka týmto vlastnostiam je výborný pre denné používanie u mastného typu pleti. Priaznivý vplyv má tiež na ošetrenie zrelej pleti so stratou elasticity. Pokožku zanecháva hebkú a zamatovú. Svoje výhradné miesto má aj v pestovanie vlasov na regeneračné vlasové olejové zábaly. Z minerálnych látok obsahuje predovšetkým draslík, vápnik, horčík, mangán, železo, zinok, fosfor, síru, nikel a chróm. Má najväčší obsah vitamínu E zo všetkých orieškových olejov. Lieskový olej je vynikajúcim masážnym olejom, pretože nezanecháva pocit mastnoty a veľmi dobre sa vstrebáva. Pri vonkajšom použití pleť napína a spomaľuje starnutie. Je vhodný aj pre budúce mamičky a malé deti.

Nechtíkový olej sa vyznačuje protizápalovými, antibakteriálnymi, antioxidačnými a regeneračnými účinkami na pokožku, ktorú zároveň chráni. Hodí sa na každý typ pokožky, no najmä na citlivú, podráždenú a začervenaná pokožku. Upokojuje a zvláčňuje citlivú a popraskanú pokožku. Olej je známy svojimi silnými účinkami pri rezných a bodných ranách, zmierňuje bolestivé kŕčové žily, pomôže pri zapálenom akné, pri spáleninách od slnka a využívajú ho aj mamičky na masírovanie bruška, ak dieťatko trpí kolikami. Službu urobí aj pri popraskanej koži či preležaninách a omrzlinách. Vďaka svojím ukľudňujúcim účinkom sa výborne využíva aj v starostlivosti o jemnú detskú pokožku. Lieči pooperačné jazvy, jazvičky po akné, popáleniny, kŕčové žily, podliatiny, opuchy a vredy. Urýchľuje hojenie hnisavých a zle sa hojacich rán.  Zároveň zmierňuje kožné zápaly, plesne a ekzémy, eliminuje škodlivé vonkajšie vplyvy a vytvára ochrannú bariéru na povrchu pokožky. 

Kokosový olej   je výborná náhrada telového, pleťového, oleja alebo krému. Je vhodný na suchšiu alebo citlivú pokožku a na masáž celého tela. Olej má vysoký obsah antioxidantov, ktoré v podobe vitamínov A, C a E zabraňujú starnutiu kože celého tela. Krásne sa vstrebáva hlboko do pokožky, a to priamo do bunkovej štruktúry spájajúcich tkanív. Poradí si s popraskanou pokožkou na lakťoch, kolenách alebo pätách, je účinný proti striám a pomáha pri liečbe ekzémov. Je vysoko efektívny pri hojení a odstraňovaní estetických chýb ako sú pečeňové škvrny, vrásky alebo jazvy. Ošetruje nechtové lôžko a tiež podráždenú pokožku po holení. Vyživuje suché vlasy, ktorým navracia pružnosť a lesk. Vďaka svojej jemnosti je vhodný aj na citlivú detskú pokožku. Môžete ho vyskúšať aj ako odličovač make-upu.

Pupalkový olej – Na výrobu oleja sa používajú semená Pupalky dvojročnej, ktoré sa lisujú za studena.  Sú 8 až 14% zdrojom kyseliny gama-linolénovej a zároveň obsahujú až 70% kyseliny linolovej. Olej je vhodný na regeneráciu i tej najjemnejšej a veľmi citlivej pokožky a pokožky okolo očí. Hodí sa na potieranie a podporu hojenia kožných rán a defektov, na liečbu atopického ekzému a psoriázy. Používa sa najmä na liečbu kožných problémov. Dokáže si totiž poradiť s rôznymi ekzémami, s akné, s poranenou alebo zapálenou pokožkou. Je výborný v boji proti prejavom starnutia, pleť vďaka nemu získa elasticitu a pružnosť. Bojuje aj proti tmavým kruhom pod očami, stareckým škvrnám, vráskam a suchej pokožke.

Mandľový olej – má pozitívny vplyv na pokožku najmä v zimnom období, keď je pleť najviac vysušená. Výhodou oleja je to, že na nej nezanechá mastný film, ale dokonale ju vyživí.  Pokojne ho použite na pleť namiesto pleťového krému, vďaka vysokému podielu vitamínu E obnovuje bunky, zjemňuje vrásky a navracia pleti mladosť. Pokožka je po použití mandľového oleja vypnutá, hebkejšia a mladšia. Regeneruje a upokojuje čím pleti dodáva vláčnosť a hebkosť, a práve preto je vhodný aj na starostlivosť o suchú a citlivú pleť. Ak vás trápia ekzémy alebo iné kožné ochorenia, môže byť práve mandľový olej skvelým pomocníkom. Pomáha aj pri spálenej pokožke od slnečných lúčov a pôsobí preventívne proti vráskam. Olej z mandlí svojimi účinkami ochráni vašu pokožku aj pred nepriaznivými vplyvmi prostredia. Mandľový olej neupcháva póry, čiže ak aj máte mastnú pleť so sklonom k akné, môžete ho pokojne používať. V mnohých prípadoch dokonca tento olej zlepšil stav aknóznej pleti.

 

Marhuľový olej – je získavaný z kôstok marhúľ, ktoré obsahujú približne 40 až 50% oleja. Zložením sa podobá mandľovému oleju, ale má ešte lepšie účinky. Marhuľový olej je ľahší ako mandľový olej . Svojou veľmi ľahkou a príjemnou konzistenciou je ideálny na masáž. Úžasný telový kondicionér, ktorý zjemňuje, upokojuje, regeneruje a hýčka pokožku. Výborne hydratuje a znižuje únik vlahy. Hodí sa na všetky typy pokožky, od delikátnej detskej až po zrelú, čím je ako stvorený na každodennú starostlivosť o pokožku. Olej je nedráždivý, je teda možné ho použiť aj na veľmi citlivú pleť. Je vynikajúci tiež na ošetrenie ekzémov, akné a po popáleninách. Výborné výsledky dosahujeme pri použití vo forme zábalov (na vlasy, ruky).

 

Borákový olej – Olej bohatý na vzácnu kyselinu gama-linolénovú (GLA) sa získava z drobných zrniečok malých modrých kvetov Boráka lekárskeho a patrí k najdrahším olejom. Okrem iného obsahuje viac než 30% kyseliny linolovej, sprievodné látky, ako fytosteroly, beta-karotén, vitamány D, E a K1. Olej preniká hlboko do pokožky a pomáha obnovovať i vnútorné vrstvy buniek. Borákový olej dobre hydratuje pokožku, zbavuje ju suchosti, svrbenia a zároveň ju lieči. Na základe jeho veľkého obsahu kyseliny gama-linolénovej je predurčený na liečbu atopického ekzému a iných dermatitíd, folikulitídy (zápal vlasových folikulov). Bojuje proti svrbeniu suchej pokožky hlavy, zlepšuje zdravie a dlhovekosť vlasov,  pomáha oddialiť plešatosť a iné typy problémov s vypadávaním vlasov.

 

Makadamiový olej – sa lisuje z makadamiových orechov a je pre pokožku veľmi výživný. Tento olej je bohatý najmä na kyselinu Omega 7, selén, zinok, vitamín A, B, E a nenasýtené mastné kyseliny, najmä kyselinu palmitovú. Omega 7 je veľmi účinný antioxidant, ktorý vykazuje vzácne bariérové účinky voči chemickým i mikrobiologickým škodlivinám. Podporuje regeneráciu buniek, chráni pred škodlivým UV žiarením, rovnako ako zvlhčuje a spevňuje pokožku. Výborný je pre suchú, precitlivenú, podráždenú až ekzematickú pokožku vrátane detskej. Nezanecháva mastný pocit po použití ale vynikajúco zjemňuje a zvláčňuje. Udržuje pokožku hebkú a mimoriadne elastickú. Prípravok ošetruje strie a zabraňuje tvorbe nových, je tiež užitočný pri liečbe jaziev, ekzémov, psoriázy, drobných poranení aj po poškodení pokožky popálením Je ideálny pre starostlivosť o ochabnutú kožu po chudnutí a tehotenstve. Môžeme ho použiť aj na masáže v spojení s prírodnými esenciálnymi olejmi. Olej sa veľmi rýchlo vstrebáva a nezaťažuje citlivú pokožku. Veľmi účinný je najmä na starnúcu pleť, vďaka vyhladzujúcim účinkom.

Jojobový olej – je ľudskou pokožkou veľmi dobre tolerovaný a má posilňujúci a obnovujúci účinok pre všetky typy kože a vlasov. Hydratuje, regeneruje a vyživuje pleť, telo a vlasy. Svoj potenciál má aj pri liečbe aknépsoriázy a liečbe rán, najmä vďaka proti-zápalovým účinkom a schopnosti stimulovať tvorbu kolagénu. Jojobový olej je zvlášť cenný, ak máte citlivú alebo problematickú pleť, veľmi vhodný je ako prevencia strií a pre starnúcu pokožku.  Napomáha v boji proti vráskam, dodáva pružnosť, vyhladzuje pokožku a vyživuje ju. Jojobový olej vyniká obsahom cenných nenasýtených mastných kyselín, minerálov a vitamínu E. Pretože se jedná o vosk, využíva sa jojobový olej len na vonkajšiu aplikáciu priamo na pokožku. Jojobový olej nespôsobuje alergické reakcie, hodí sa pre všetky typy pokožky vrátane tej najcitlivejšej. Je vhodný aj pre malé deti. Patrí k najcennejším rastlinným olejom. Jojobový olej je takmer bez vône. Vyživuje, zjemňuje a hydratuje suchú pokožku,súčasne reguluje mastnú pleť, pomáha pri liečbe akné.Urýchľuje hojenie rán a regeneruje kožné bunky. Pomáha v boji proti lupinám, ekzémom a lupienke.

Konopný olej – je produktom z konope siateho. Vďaka svojej kombinácii mastných kyselín a obsahu vitamínu E, karotenoidov a fytosterolov je považovaný za jeden z najkvalitnejších kozmetických olejov. Je pomerne suchý typ oleja, výborne sa hodí na všetky typy pokožky a všetky vekové skupiny, vrátane pokožky novorodeniatok a malých detí. Výborne pomôže pri kožných ochoreniach ako psoriáza či atopický ekzém, extrémne vysušená a dehydratovaná pokožka. Pokožku celého tela regeneruje a posilňuje jej prirodzenú imunitu. Vynikajúci je po opaľovaní na spálenú kožu a na posilnenie krehkých nechtov. Konopný olej je vyrábaný za studena – lisovaním konopných semien, ktoré sú plné esenciálnych aminokyselín.

Šípkový olej – Tento výnimočný olej lisovaný za studena z jadier šípok ruže vráskavej je jeden z najlepších rastlinných olejov na hojenie kožných jaziev, rán i akné a dokonca aj tých starších. (musí sa aplikovať denne po dlhšiu dobu). Okrem iného je výborným „anti-age” prostriedkom, ktorý pri pravidelnom používaní zabezpečí dlhotrvajúci mladistvý vzhľad pokožky bez vrások. Z toho vyplýva, že je to aj výnimočne účinný olej proti vráskam, ktorý zmierňuje stárnutie pleti a prispieva k jej hydratácii. Má výborné sťahujúce a vyplňujúce účinky, vrásky krásne zjemní a vyhladí. Pleť rozžiari a dodá jej potrebnú hydratáciu a elasticitu. Pýši sa taktiež protizápalovým účinkom a obzvlášť sa hodí pre zrelú a suchú pleť. Rovnako ho možno zapojiť do boja proti nepekným striám, ktoré vznikajú u žien najmä počas tehotenstva, či pri náhlej zmene  hmotnosti, kedy sa pokožka „nestíha” prispôsobovať zmene a tvoria sa na nej podkožné praskliny, jazvičky známe ako spomínané strie. Prospeje aj lámavým nechtom a osvedčil sa aj pri kožných problémoch ako psoriáza, rôzne ekzémy a pigmentové škvrny.

Bambucké maslo – O bambuckom masle sa hovorí, že je zdrojom zdravej a krásnej pokožky. A je to skutočne pravda! Získava sa predsa z plodov „stromu života“, ktorý rastie iba v Afrike. Prírodné bambucké maslo, nazývané aj karité maslo je určené pre citlivú, často podráždenú, alergickú či suchú pokožku. Dlhodobo hydratuje a vyživuje. Skvelý na masáže, už po prvom použití viditeľný rozdiel. Bambucké maslo je vzácnym darom z prírody. Je prirodzene bohaté na vitamíny A,E,F a rovnako na množstvo ďalších vitamínov,minerálov a esenciálnych mastných kyselín. Obsahuje veľa vitamínu E užitočného pre pokožku, ktorý zvyšuje elasticitu pleti a tak eliminuje tvorbu vrások. Pleť je pružnejšia a vyzerá mladšie. Prispieva k upokojeniu, hydratácii a rovnováhe pokožky.  Pomáha chrániť a revitalizuje poškodenú pokožku a vlasy. Prírodné bambucké maslo zvyšuje krvný obeh a urýchľuje hojenie rán.  Maslo rieši problémy s akné, je vhodné pri liečbe kožných alergií, bolestí svalov, malých kožných rán, suchej pokožky, strií, jaziev, bodnutia hmyzom, hrubej či popraskanej pokožky, vrások, únave a napätí. Jeho účinky oceníte tiež po opaľovaní. Ak ste sa spálili na slnku, bambucké maslo podráždenú pokožku upokojí.